Naše paní kuchařky se na začátku letošního školního roku přihlásily do soutěže ŠKOLNÍ JÍDELNA CHUTNĚ A ZDRAVĚ.

1. kolo soutěže, do které se přihlásilo 39 týmů z pražských školních jídelen, proběhlo korespondenčně. Soutěžící dvojice poslaly recepty, přehledy potravinových košů a fotografie uvařených jídel na téma Podzim na české vesnici.

Vyfotografované jídlo ochutnali a jeho kvalitu i vzhled ocenili všichni strávníci naší školní jídelny.

Z 39 soutěžících družstev pak vybrala odborná porota deset finalistů a pozvala je do 2. kola soutěže, které se konalo v pátek 26. října ve výcvikovém středisku SOU gastronomie a podnikání, Za Černým mostem, Praha 9.

Soutěžní týmy zde uvařily pod dohledem komise kompletní menu – tedy polévku, hlavní chod a dezert, a to v časovém limitu 120 minut.

A jaké bylo menu školní kuchyně Gymnázia Litoměřická?

Polévka:

DÝŇOVÁ SE ZAKYSANOU SMETANOU A OPRAŽENÝMI SEMÍNKY

Hlavní jídlo:

PODZIMNÍ HOUBOVÉ KUŘÁTKO, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S ČERSTVOU KUDRNKOU

Dezert:

BABIČČIN JABLEČNÝ ŠTRŮDL S OŘECHY

Nápoj:

ŠÍPKOVÝ ČAJ S MEDEM A CITRONEM

Blahopřejeme našim kuchařkám ke krásnému čtvrtému místu!

Jsme na ně náležitě hrdí i proto, že se na rozdíl od dalších soutěžících zúčastnili soutěže poprvé. Ale především – velice chutné a pěkně upravené jídlo nevaří jen do soutěže, ale pro nás všechny každý den.