Naše paní kuchařky se na začátku letošního školního roku přihlásily do soutěže ŠKOLNÍ JÍDELNA CHUTNĚ A ZDRAVĚ.
1. kolo soutěže, do které se přihlásilo 39 týmů z pražských školních jídelen, proběhlo korespondenčně. Soutěžící dvojice poslaly recepty, přehledy potravinových košů a fotografie uvařených jídel na téma Podzim na české vesnici.
Vyfotografované jídlo ochutnali a jeho kvalitu i vzhled ocenili všichni strávníci naší školní jídelny.
Z 39 soutěžících družstev pak vybrala odborná porota deset finalistů a pozvala je do 2. kola soutěže, které se konalo v pátek 26. října ve výcvikovém středisku SOU gastronomie a podnikání, Za Černým mostem, Praha 9.
Soutěžní týmy zde uvařily pod dohledem komise kompletní menu – tedy polévku, hlavní chod a dezert, a to v časovém limitu 120 minut.
A jaké bylo menu školní kuchyně Gymnázia Litoměřická?
Polévka:
DÝŇOVÁ SE ZAKYSANOU SMETANOU A OPRAŽENÝMI SEMÍNKY
Hlavní jídlo:
PODZIMNÍ HOUBOVÉ KUŘÁTKO, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S ČERSTVOU KUDRNKOU
Dezert:
BABIČČIN JABLEČNÝ ŠTRŮDL S OŘECHY
Nápoj:
ŠÍPKOVÝ ČAJ S MEDEM A CITRONEM
Blahopřejeme našim kuchařkám ke krásnému čtvrtému místu!
Jsme na ně náležitě hrdí i proto, že se na rozdíl od dalších soutěžících zúčastnili soutěže poprvé. Ale především – velice chutné a pěkně upravené jídlo nevaří jen do soutěže, ale pro nás všechny každý den.